طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی می گوید هر نوع محتوا و سایتی که به روی شبکه جهانی اینترنت قرار بگیرد (چه در داخل و چه در خارج کشور)، می بایست از یک شورای خاص مجوز پخش بگیرد.
از آنجایی که نمایندگان مجلس ایران پس از جلسه ای غیر علنی، به کمیسیون مشترک تخصصی اجازه اجرای طرح آزمایشی محدودیت پیام رسان ها، شبکههای اجتماعی (الخصوص شبکه اینستاگرام) و استفاده از اینترنت بینالمللی را داده اند، طرح جنجالی محدودیت اینترنت در ایران روز به روز به اجرا نزدیکتر شده است.
نگرانیهایی که در مورد محدودیت دسترسی اقشار مختلف جامعه به برخی از سایت ها و منابع موجود در فضای مجازی ایجاد شده است، تا حدودی می تواند درست باشد. بنابراین مهمترین دغدغه ای که فعالان مجازی را به خود درگیر کرده است، بحث محترم دانستن حریم خصوصی، حق انتخاب برنامههای اینترنتی (انواع وب سایتها، اپلیکیشنها، نرمافزارها و…) و همچنین حق فعالیت کسب و کارها در فضای مجازی است.
انتخاب بین داشتن وب سایت و فعالیت در شبکه های اجتماعی با ذکر مزایا
در طرح صیانت چه بلایی بر سر فروشگاه های شبکه مجازی می آید؟
در حال حاضر صدها هزار کسبوکار اینترنتی بر پایه وب سایتها و پیامرسانها و شبکه های اجتماعی مجازی در کشور فعالیت میکنند. مسلما تمامی کسب و کارهای فعال در فضای مجازی، نمیتوانند به طور کامل فروش و تبلیغات آنلاین در فضای مجازی را کنار بگذارند و به روش های فروش ستنی سالهای گذشته خود بازگردند.
پس چاره چیست؟ حضور کسب وکارها در فضای مجازی تا چه میزان اهمیت داشته و به روی فروش و تبلیغات آنها تاثیر گذار است؟ آیا تفاوت داشتن سایت یا شبکههای اجتماعی در کسب وکار را میدانید؟ ما در این مقاله قصد داریم اهمیت داشتن وب سایت و راه اندازی کسب وکار اینترنتی و انتخاب داشتن سایت یا فعالیت در شبکه های اجتماعی کسب وکارها را مورد بررسی قرار داده و این امید را به شما بدهیم که قرار نیست فعالیت کسبوکارها در اینترنت از بین برود. پس با ما همراه بوده و با دیدی بازتر به آیندهی پیش روی خود و تجارتتان، نگاه کنید.
تاثیر شبکههای اجتماعی بر کسبوکار
امروزه افراد زیادی با استفاده از شبکههای اجتماعی فعالی همانند اینستاگرام، تلگرام و.. کالا و خدمات خود را به دست مصرف کنندگان میفروشند. و یا با استفاده از این شبکهها به تبلیغ آنلاین کسب وکار خود میپردازند.
مزایای حضور در شبکههای اجتماعی
- حضور مستمر و رایگان
- در دسترس بودن دائمی و شبانه روز
- سهولت در استفاده توسط کاربران
- تولید محتوای راحتتر نسبت سایت
- عدم نیاز به فراگیری دانش فنی
با وجود تمامی این موارد، بسیاری از افراد تمایلی به استفاده از وب سایت برای کسبوکار خود نداشته و آن را عملی بی نتیجه و بیهوده میدانند. اما به نظر شما تنها حضور کسب وکارها در شبکههای اجتماعی کافی است؟
لزوم داشتن وب سایت برای کسب وکار
حضور فعال و موثر در نتایج موتورهای جستجو
امروزه اکثر مردم جهت رفع نیازهای خود به موتورهای جستجو مراجعه میکنند. پس حضور یک کسب وکار در نتایج موتورهای جستجو حائز اهمیت است تا بتواند بازار هدف خود را به درستی پیدا کند.

موقتی بودن محبوبیت شبکه های اجتماعی
تجربه نشان داده است که هر یک از شبکههای اجتماعی در دوره زمانی خاصی بین مردم محبوب بودهاند. برای مثال در یک دوره یاهو مسنجر بسیار پر طرفدار بود، اما با ظهور شبکه های اجتماعی و جدیدتر، تعداد کاربران یاهومسنجر رو به افول رفته و جای خود را به شبکههای اجتماعی پیشرفته تر داد.
شبکه های اجتماعی مانند viber ،line و… مدتی در بین مردم فراگیر بوده اند، اما آنها نیز با وجود به میدان آمدن رقبایی همچون تلگرام از رده خارج شدند. این موضوع برای شبکه های اجتماعی اینستاگرام و… نیز که امروزه تبدیل به وسیله ای برای کسب درآمد افراد شده است، صدق میکند.
در آیندهی نه چندان دور شاهد خواهیم بود که شبکههای اجتماعی دیگری به میدان آمده و تلگرام، اینستاگرام و… کنارگذاشته میشوند. الخصوص حالا که شاهد فیلتر شدن تلگرام هستیم و اینستاگرام نیز در خطر مسدود شدن به سر میرود. پس در چنین شرایطی داشتن سایت به شدت حائز اهمیت است.
امکان قطعی مجدد اینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی
زمانی که در آبان 98 به مدت نه روز شاهد قطعی اینترنت و متصل شدن اینترنت داخلی بودیم، تقریبا تمامی کسب وکارهایی که تنها فعالیتشان به روی شبکههای اجتماعی بود و سایتی نداشتند، دچار خسارت شده و برای مدتی بازار کار خود را از دست دادند. اما در مقابل کسب و کار هایی که وب سایت داشته و در نزد مشتریان خود شناخته شده بودند، دچار تغییر نشده و کابرانشان همانند گذشته به وب سایتشان دسترسی داشتند.
در چنین شرایطی، برای افراد و کسب وکارهایی که برای معرفی شرکت و برندشان، تنها از شبکههای اجتماعی استفاده کرده و لزوم داشتن سایت را بی اهمیت شمردهاند، چه اتفاقی میافتد؟
مسلما می بایست از صفر شروع کرده و تجارت خود را از نو آغاز کنند و تمام تلاش آنها نیز در ساخت بیزنسشان در این شبکهها به دست نابودی سپرده میشود.
قابلیت های ویژه سایت نسبت به شبکه اجتماعی
به طور معمول فعالیت در شبکه اجتماعی از یک سری الگوی از پیش تعیین شده توسط برنامه نویسان محدود می شود ، درحالیکه رابط و تجربه کاربری، هویت بصری، قابلیت های مختلف مانند تکمیل فرم، خرید آنلاین، مشاهده محصولات با تمام ویژگی ها، امکان رزرو …. و بسیاری دیگر تنها در وب سایت شخصی شما قابل استفاده هستند.

ارتباط همیشگی با مشتریان
وب سایت ها لیستی از شماره تلفنها و ایمیلهای اعضا دارد که هر زمانی کارفرما بخواهد میتواند با مشتریان خود ارتباط برقرار کند.
امنیت بالا
یکی از مهمترین دلایل داشتن سایت، امنیت بالای آن است. در واقع وب سایت امنیت بالاتری نسبت به کانال های تلگرام، پیج اینستاگرام و… دارد. البته این در صورتی امکان پذیر است که طراحی و پشتیبانی سایت شما توسط تیم یا فرد حرفه ای انجام شده و نکات امنیتی در آن به درستی رعایت شده باشد.
دریافت اعتبار و اعتمادبیشتر برای کسبوکار
طبیعتا داشتن وب سایت، کسبوکار را بزرگتر و حرفه ایتر جلوه میکند. علاوه بر آن امکان اخذ نماد اعتماد الکترونیکی و… هم در حال حاضر برای سایت ها و شبکه های اجتماعی و پیام رسان های داخلی امکان پذیر است. داشتن وب سایت نشان میدهد که شما دارای یک کسبوکار جدی و حرفهای هستید. این زمینه ساز اعتماد مردم میشود.
بهترین راه حل حفظ کسبوکار در چنین شرایطی چیست؟
طبیعتا ما میتوانیم از شبکههای اجتماعی به عنوان ابزاری برای فروش و تبلیغات آنلاین خدمات خود استفاده کنیم. اما مرکز اصلی کسب وکارمان باید در جایی امن قرار گرفته و با نابودی شبکههای اجتماعی، آسیب نبیند. مطمئنترین و امنترین مکان جهت حفظ کسب وکار و تبلیغات، داشتن وب سایت یا فروشگاه اینترنتی است. شما با طراحی سایت تخصصی، شرکتی، فروشگاهی و شخصی برای خود و کسب وکارتان میتوانید به صورت آنلاین درآمد کسب کنید. همچنین از شبکههای مجازی به عنوان ابزاری قدرتمند در کنار وب سایت خود بهره ببرید.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم برای رشد و شناخته شدن کسبوکارتان، نیازمند یک وب سایت هستید. شما میتونید با تماس با مشاوران آژانس بازاریابی آنلاین دانا پیوست، حوزه کسب وکار خود را مطرح کرده و راهنمایی های لازم جهت طراحی سایت و سئو، همچنین ارائه کمپین انواع تبلیغات آنلاین را دریافت کنید.